Wat mij betreft is het speltbrood dat ik heb geproefd, geslaagd voor het examen! Bakker Andy bracht het dus langs en hij was zowaar in spanning. Van tevoren heb ik even met mijn ogen dicht gezeten en mezelf herinnerd aan de smaak van het speltbrood wat ik kocht in Nederland.
Beetje licht-zoutige nasmaak, de grove stukken zonnebloempit erin, de smeuïgheid.
De Surinaamse versie deed er echt niet voor onder. Wat ik heb geproefd, smaakte hetzelfde.
Het was wel veel luchtiger dan het brood in Nederland, waarschijnlijk door de fijnere maling. Zou van mij wel iets compacter en smeuïger kunnen. En ik vind dat spelt het lekkerst is als je het zelf snijdt in dikke plakken. Bewaren in de vriezer en elke dag als ontbijt een zo een plak. Dat vult!
Verder heb ik eigenlijk geen aanmerkingen. Gewoon lekker lekker!!!! LEKKER!!
Helaas zal het net als met veel gezonde dingen in Suriname een ongezond prijskaartje gaan hebben, maar dat is niet anders. Zoals ik al eerder vermeldde ongeveer 20 SRD per heel brood. Dus bijna vier keer zo duur als een normaal Fernandes brood, soortgelijk als in Nederland waar een heel speltbrood ook voor ongeveer 6-8 euro over de toonbank gaat. Het is de bedoeling dat het onder andere bij Choi's verkrijgbaar zal zijn!
Ik hoop echt dat het blijft en dat meer mensen spelt gaan eten... Spelt rockzzz!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten