zondag 14 juli 2013

Homemade Roti Snack

Vanochtend werd ik wakker en ik was nog steeds moe van best een drukke week van sporten, werken en urenlange sollicitaties. 
Gisteravond had ik de week afgesloten bij mijn tante thuis, erg gezellig, met de familie en hebben we tot half drie in de nacht gekaart.

Moe dus! Echter toen ik in de keuken kwam, zag ik in een oogopslag alle ingrediënten staan van roti!!!
'Zo, vandaag gaan we roti maken!', zei mijn tante.


Als een gek rende ik om te douchen, koffie te drinken en te ontbijten, te skypen met mijn moeder om de week te evalueren maar vooral ook om die vermoeidheid van me af te schudden.

Na een half uur stond ik in de keuken en begon het festijn!


Ik heb uitgelegd gekregen hoe het het deeg te bereiden, uitleg alleen want daar was ik wel te laat voor.
Vervolgens hebben we de roti gevuld met aardappels die waren gepureerd en gekruid met peper, komijn, en knoflook.


Vervolgens de gevulde ballen uitgerold en de ontstane pannenkoeken, 

of platen zoals men ze noemt, gebakken terwijl we ze insmeerden met een mengsel van olie en boter.
Het toespijs voor de roti maakten we ook zelf en na een anderhalf uur kneden, rollen, bakken, kappen, snijden en stoven hadden we een overheerlijke homemade roti met kip op tafel!! 


Swietieee!!!
En yes ik kan nu dus ook die roti platen zelf maken, ja mang!!!

Echt homemade, niet perfect rond, geweldige smaak en nee ff geen groenten erbij want het ging om de les! Met bizar lekkere homemade chutney!
Lekkahlekkah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten