zondag 31 augustus 2014

Pecha Kucha: pitchen op z'n Japans

Suriname heeft kennis mogen maken met 'Pecha Kucha'. Vrij vertaald zou het kunnen worden beschouwd als een 'elevator pitch'. Het is Japans en letterlijk betekent het 'chitchat'.

Een korte snelle presentatie dus maar bij een pecha kucha overheerst beeld. 
Voorafgaand aan het minidebat van Boks.sr in Galerie DeKuS lieten BadChick Kimmy, Don Joval(Judas'Kiss), Yurik Kerpens(Toadhop) en Joey Roberts(Impoza,SwitiRauw) zien wie en wat hen inspireerden.
Sommige waren verrassend, anderen vertederend en soms hilarisch, vooral door het "is geen belediging hoor, sarry!" van Don Joval terwijl hij zijn visie op de kledingstijl van onze First Lady besprak.
Kimmy was nerveus maar heeft toch een andere kant van zichzelf laten zien. Geen Bad Chick zoals ze zingt maar een jong Surinaams meisje dat mooie dromen heeft. Dat ze er stond, bewijst dat ze durf heeft en staat voor wie ze is en wil worden. Wie had verwacht dat ze K3 cool zou vinden?! 

Joey, oude bekende uit Rotterdam, was goed voorbereid en zette duidelijk uiteen wat zijn levenspad was geweest tot het punt waar hij nu is. Mooie was zijn verhaal over vallen. Dat hij het punt bereikt waarop hij besefte dat hij niet in een vrije val was, maar op de grond lag en dus weer op kon staan.

Yurik van Toadhop liet op eigenzinnige wijze ook zien waar hij vandaan kwam. Zijn ervaring in het buitenland, het uit de kofferbak verkopen van skateboards tot aan het moment dat hij de deuren van zijn skateshop opende, Toadhop, de eerste in Suriname.

Het was erg inspirerend. Jonge Surinamers die hun 'ways to succes' deelden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten