maandag 11 augustus 2014

Fotoverslag Santigron

Omdat ik al vaker een Marrondorp heb bezocht, geen uitgebreid verslag maar een fotoverslag met uitleggende tekst.

Erg mooi dat er in dit gebedshuis gekeken en gefotografeerd mocht worden. Het is hetzelfde als in een kerk alleen wordt er daar niet lacherig overig gedaan. Raar, water sprenkelen over iemand is ok als de pater het doet maar in zo een setting is het afgoderij?  Het was mooi om te zien dat er in Santigron mensen van diverse etniciteit, er was een Hindoestaanse meneer daar, op consult kwamen bij de plaatselijke medicijnman.

Het schooltje zag er goed uit en ik vond deze tekening erg gevat!

Deze dames waren verantwoordelijk voor het lekkere eten. Prachtige kleding en mooie dames. Het was opvallend dat veel vrouwen in dit dorp echt mooie Rubens-types waren. Onze gids verklaarde dat door te zeggen dat ze gewoon teveel aten omdat het dorp dicht bij de stad was. In dorpen in bijvoorbeeld het Boven-Suriname gebied moest men alles zelf verbouwen en dus veel harder werken waardoor de vrouwen een stuk slanker waren.

Pindarijst volgens traditioneel recept. Erg lekker. En ook hier is de nabijheid van Paramaribo te merken. Diverse groentensoorten en varkensvlees!

Toch wel nice als je een bepaalde 'luxe' hebt in het binnenland. Deze tour is echt goed verzorgd. De meeste tours schenken geen alcohol maar frisdrank en siroop. 

Mooie trommels en de het motief op de achterste twee is terugkerend en ook te vinden in ander houtsnijwerk.

Zoals al eerder te zien was, heb ik erg genoten van deze tour. Er was ook een stukje varen bij, in de Gran Kreek. En varen over de Surinaamse wateren in die typische bootjes doet me altijd weer beseffen hoe mooi het land wel niet is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten