Het schijnt iets typsich Coroniaans te zijn. Uit het district Coronie dus. Daar waar ze varkensvlees geen varkensvlees noemen maar..... ARNOLD. ARNOLD?!!! wdf!
Anyway, poot ff laten staan in een bak met water en een uitgeperst lemmetje, o sorry, bedoel LIMOEN!
uitje, knoflook, tomaat(ook die zijn hier echt lekker!) in stukjes snijden en fruiten. Wanneer ze beetje glazig zijn, vlees erbij en dat even dichtschroeien. En dan water erbij zodat het gaat stoven. Ik heb er ook nog soepgroente, o sorry peterselie!, bijgedaan en wat laurierblaadjes en bouiloon blokjes en niet te vergeten: een in kleine stukken gesneden madame jeanette peper. en nog een twee waar ik een gat in prikte, hotpot mag hot zijn maar niet te hot natuurlijk!!
Pas als vlees redelijk zacht is gestoofd, dat voel je aan het vel want dat wordt dan elastischer, dan de rest van de ingrediengen erbij zoals paprika, cassave en halfrijpe banaan.
Zoete aardappel is er ook heerlijk in. Om het te binden kan je wat stukken cassave, als ze zacht zijn gekookt, prakken en dat weer door de soep roeren.
Anyway, belangrijkste is dat je op gevoel moet koken. veel gerechten heb ik zo leren bereiden, focussen en terugdenken aan de smaak toen ik het at, en dan uitproberen. Levert af en toe echt gore dingen op, maar vaker hele lekkere dingen!!!
Jummiejummie!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten