dinsdag 8 juli 2014

Sweet Merodia 2.0.. de geweldige vertelkunsten van Cynthia mcLeod

Enkele weken geleden schreef ik over Cynthia mc.Leod. Wat er zou gebeuren als zij zou stoppen met haar tours. Wie dat dan over zou nemen. Dat deed ik niet zomaar. Ik had haar namelijk gesproken en ze vertelde dat ze de boot zou verkopen omdat het financieel niet haalbaar was. 


Daarnaast vond ze zichzelf te oud worden. Echter wilde ze het zelf in de pers brengen en heb ik er niet over geschreven in de krant. Toch wilde ik het bericht uitgooien in een vorm dat wel men ging nadenken erover. En ook al hebben mijn blogs nog niet helemaal het bereik dat ik wil, ben ik al blij als een enkele persoon het leest en er iets mee doet!

Ik meen serieus dat dit wegvallen van die Sweet Merodia tour een verlies is voor Suriname. Het was sowieso de best verzorgde tour voor een hele schappelijke prijs. En van het geld dat het opbracht werden, schoolkinderen meegenomen op die historische tour. Mc.Leod is van mening dat zij namelijk moeten weten waar ze vandaan komen.

Gelukkig las ik vandaag ergens dat ze toch doorgaat! Weliswaar niet meer met de boot maar de plantage tour zal worden uitgevoerd met de bus. Hoe dan ook kunnen zowel de toeristen als de ingezetenen nog een tijdje blijven genieten van deze historische tours met vertellingen van de Dame Herself.

En toch moet het besef komen, niet alleen met deze tour maar met heel veel zaken hier, dat continuïteit essentieel is... Wie wordt over een paar jaar Cynthia McLeod 2.0?...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten