zondag 20 juli 2014

Een mes door je hart omdat een ander dat vindt...

De Surinaamse modellenwereld werd opgeschrikt met het bericht dat een Guyanese collega, Jason John, was vermoord door messteken, onder andere in zijn hart. Hij was een van de contestanten van Fashion Fest by MAFB en zij kregen het gruwelijke nieuws te horen van een goede vriend van Jason. 

In eerste instantie werd gedacht dat het hier te maken had met anti-homo-geweld. De Guyanese media spreekt dat echter tegen. De dader bleek een relatie te hebben met een transseksueel en heeft zichzelf daarna van het leven beroofd door zichzelf in brand te steken. Hij had daarvoor niet alleen Jason maar ook een andere man om het leven gebracht.

Geweld in de Guyanese gayscene komt regelmatig voor. Ook daar is men bezig,  net als in Suriname, de strijd te voeren voor gelijke rechten en acceptatie van de LGBT-community.

Volgens de berichten in de Guyanese media was Jason een sexwerker. Maar ik heb vernomen dat hij ermee was gestopt en op de bewuste avond in de buurt was om voorlichting te geven aan zijn ex-collega's.


Hier de link naar het artikel(let op: foto's kunnen heftig zijn)

http://newssourcegy.com/news/two-gay-sex-workers-stabbed-death-georgetown/

Ik had besloten er aandacht aan te besteden op mijn blog omdat ik hem een keer heb ontmoet tijdens een masterclass. Zijn uitstraling was immens. De kracht van een man en de elegantie en sierlijkheid van een vrouw. Die twee leken in symbiose in hem te leven. Daarnaast had ik er veel respect voor dat hij zichzelf was en ook als zichzelf probeerde verder te komen als model. 

Het is altijd jammer als een samenleving opvallende en positieve figuren verliest. Zij brengen kleur in het leven dat al door zovelen zwart -wit gemaakt wordt..

May he rest in peace...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten