dinsdag 22 juli 2014

Het dilemma

Een voorbeeld van hoe ik mezelf gek kan maken...

Keuzes maken ben ik nooit goed in geweest. Welk beslissing ik ook neem, ik zal constant gedachtes hebben in de 'ja maar' en 'wat als richting'. 

Naar Suriname komen was dan ook een beslissing waar ik jaren over heb gedaan om die nemen. Soms heb ik nog steeds die 'wat als' gedachten. 

Ik heb wel beter leren luisteren naar mijn gevoel. Helemaal nu ik geniet van mijn tijd hier in Suriname. 

Het ding waar ik constant tegen aanloop, zijn de huurprijzen. Belachelijk hoog zijn die! Zeker als je 'ergens leuk' wil zitten.

Ik kwam laatst een remigrante tegen, vers binnen, die ook liep te foeteren. Ondanks dat ik het probleem herkende, stelde ik haar toch gerust... 

Elke maand doet het me wel pijn meer dan de helft van mijn loon af te moeten staan. Ik lijd dan nog steeds geen armoe maar ik zou dan liever kopen en de helft per maand kwijt zijn... Dus ik blijf constant kijken naar andere alternatieven. En ik heb iets op het oog...

Want af en toe ben ik het best zat op de plek waar ik nu zit. Verdomd hoge huur en het is exclusief dus komt er maandelijks wat bovenop. 

Grote voordeel is de ruimte, de buurt, volautomatische wasmachine, airco, veilig.
Nadeel: de huur, ondanks hoge huur geen internet, een keukenblok zonder fornuis, moet huur betalen in valuta.

Vandaag ben ik gaan kijken naar een kamer.
 
Even groot als mijn slaapkamer nu. 

Echter met eigen douche en WC, warm en koud water, airco en internet, bewaking, het scheelt me bijna 700 srd in de maand, en een vriendinnetje woont er ook.

Nadeel: ik ken de buurt niet, wassen moet in een aparte ruimte en is half automatisch,(wel met wasdroger), interieur niet zo mooi.

Wil ik op mijn zevenendertigste wel zo een stap terug doen?! 

Maar ja, ik begin opnieuw dus tja ... 

Ik heb dan wel de optie om te sparen en hoef niet meer elke maand te stressen om geld te gaan wisselen. 

Waar ik nu zit kan ik familie laten logeren als die hier op vakantie zijn, heb er twee slaapkamers, maar dat is niet zo vaak.. 

Ik denk dat ik weet wat ik moet doen. Als een gek opslagruimte zoeken voor mijn boeken, want dat gaat echt een drama zijn in zo een kleine ruimte... Of moet ik maar gewoon wachten tot ik iets beters vind en dan verhuizen?.... Zucht... 

Heb zo een hekel aan verhuizen .... Hmmmm....... Zucht
Of misschien zijn er soortgelijke kamers te huur bij mij in de buurt... 
Hmmm.... Zuuucht
Straks ga ik niet sparen maar spenderen...
Hmmmm...... Zuuuuuuuuucht
Of straks ga ik daarheen en vind ik ineens een nog leukere plek...aaaarrrgghhhhhh!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten