donderdag 19 november 2015

Geen Suiker, ik ben Zoet genoeg 😂

M'n suikervrij challenge gaat me beter af dan verwacht. In eerste instantie mocht ik van mezelf 1x per dag suiker in m'n koffie, in de ochtend, maar zelfs dat heb ik nu achterwege gelaten.


Het is wel merkbaar, voor mezelf, ik voel me weer iets fitter hoewel ik nog steeds superslecht eet maar dat is dan ook iets om in een later stadium weer op te pakken.


De eerste paar dagen waren zwaar want je kan niet ineens zomaar een glas sap of gemberbier pakken want er zit daar zooooveeeeel suiker in. Zoveel dat je er eigenlijk juist meer dorst van kreeg met alle gevolgen van dien. 

Dit is trouwens Dawet Sorbetijs... Idee?, beste warunghouders van Su?!

Gelukkig was dat verlangen naar suiker van korte duur.

Toch zijn er momenten waarop het lastig is. 


Mijn lievelingsgerecht is saotosoep en bij de warung heb je ook altijd dawet, ook heerlijk en een favoriet maar ook boordevol suiker. Maar ook die verleiding heb ik weten te weerstaan!

Geen koekje, geen chocoladereep terwijl ik om de zoveel maanden van mezelf een lekkere chocolade reep van Cadburys mag, of twee... 😁

Goed, ik moet maar zien hoe ik dat ga aanpakken in de toekomst maar zal wel goedkomen. Vooralsnog ben ik extreem blij dat ik het heb gedaan en dat het ook nog goed voelt!

Want geraffineerde suiker is eigenlijk echt heel slecht voor je en als je het laat staan dan zal je merken dat veel dingen van nature al wat zoetig zijn. 


Door gebruik van suikers proef je het niet maar ik nu dus wel! En ja, die plaatjes zijn van de dingen die ik mis maar die ook prima suikervrij te bereiden zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten