dinsdag 26 augustus 2014

Intertoys Suriname

Leuk, dacht ik. Voor die kindertjes. Hebben ze nu echt leuk en leerzaam speelgoed naast al die troep. 
Aandachtig ging ik kijken naar de folder van Intertoys Suriname. En ik was verbaasd. Sowieso omdat de prijzen meevielen maar vooral omdat er in dat hele boekje maar een, ja1!, donker kindje te zien was.

Er stond toch echt heel groot: Intertoys SURINAME op?! Hoe moeten Surinaamse kindjes zich  identificeren? 

Het zou niet moeten uitmaken maar je gaat er vanuit dat een reclame-uiting gericht is op een bepaalde groep en dus ook een weergave moet zijn van die groep. 
Of noem het 'Intertoys voor blanke Surinamers...' ... Maar dan kun je de zaak wel sluiten na een maand want zoveel zijn er nou ook weer niet. En of stagiaires nou met Barbies willen spelen? Betwijfel het...
Klakkeloos overnemen kan echt niet meer. Denk aan de boodschap die je overbrengt.... 

2 opmerkingen:

  1. Ja maar Christio... Dan moeten ze het hele boekje overnieuw gaan maken! Teksten als 'huidkleurige babypop' staan in Nederland al vreemd maar in Suriname helemaal als het een Kaukassisch popje is. En hoe zit het bij jullie daar met huidkleurige panty's en pleisters eigenlijk? Ik denk dat het onnozelheid is en kostendrukkend. Wel idioot....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ze konden ook de prijzen aanpassen toch? ik denk dat het vooral zo is gedaan om kosten te drukken. en voor het gemak..

      Verwijderen