donderdag 17 juli 2014

Onwetendheid omtrent HIV leidt naar gramaxone

"Hij was aan het overgeven. En het was helemaal groen. Tegelijkertijd ging hij ook af. Aan alle kanten liep hij leeg", vertelt de normaal goedlachse securityguard van de Palmentuin. Ze heeft het over een meneer die een halve fles gramaxone had leeggedronken. Ze is er nu een beetje stil van maar vertelt verder dat ze gelijk het alarmnummer belde. "Ik kreeg een melding dat het nummer niet correct was! Hoe kan dat?! 115?!"

Het slachtoffer kon nog praten en wist zelf te vertellen dat hij het verdelgingsmiddel had ingenomen omdat hij die dag gehoord had HIV te hebben. 

"Eerst zei hij dat hij meteen dood wilde. Toen een andere man begreep dat hij zelfmoord wilde plegen omdat hij dacht dat hij geen leven kon hebben met HIV zei deze dat het tegenwoordig wel mogelijk was. Je kan nog een lang en gelukkig leven leiden met de juiste medische hulp. Dat was het keerpunt voor die man en hij besloot te vechten voor zijn leven."

Met behulp van het slachtoffer kon er familie bij worden gehaald en volgens de securityguard is hij levend naar de EHBO gebracht.

"Hij vroeg steeds om water maar dat mag je in zo een geval absoluut niet geven!"

de altijd goedlachse guard van de Palmentuin kreeg gisteren de schrik van haar leven.
de stelling van de dag van boks.sr komt op het juiste moment
Ten eerste is het absurd dat in een land met zo een hoog aantal zelfmoorden, onder andere met behulp van gramaxone!, dit middel nog steeds vrij verkrijgbaar is voor een ieder die het maar wilt. Wanneer gaan de staat en de verkopers hier iets mee doen? (Bizar dat dit middel ook nog eens gebruikt word als verdelgingsmiddel in de landbouw en dat we het dus eigenlijk allemaal binnen krijgen). 

Ten tweede is dit duidelijk het bewijs dat er nog bergen werk verzet moeten worden met betrekking tot de kennis over HIV. 


Dat ingeslapen zooitje daar tussen Fort Zeelandia en het Onafhankelijkheidsplein dat onze belastingcenten verspilde door vrij te nemen om naar het WK te kijken in plaats van te vergaderen, had dus eigenlijk iets veel beters te doen....

1 opmerking:

  1. Ik had nog nooit van Gramaxone gehoord. Maar waarom ou je het verbieden als mensen het bewust gebruiken als zelfmoordmiddel? Ik snap wel wat je bedoelt, maar touw, hoge flats en treinen ga je ook niet om die reden verbieden, toch? Wel heftig dat hij dood wilde omdat hij zo weinig van H.I.V. weet. Hoe gaat het nu met hem, weet je dat?

    BeantwoordenVerwijderen