zaterdag 16 augustus 2014

Omg, zit jij bij de VCB?!!!

Nu ik een pinpas heb, moest ik dus meerdere malen mijn rekeningnummer doorgeven. En natuurlijk vertelde ik het ook gewoon omdat ik er wel blij mee was. 
Maar het schijnt best een 'ding' te zijn dat ik heb gekozen voor de VCB. 
"Ja, maar, dat is de Volks Crediet Bank!!' Met nadruk op Volks en Crediet!!!

"Boi, na wang djoekabangi." En zogenaamd zijn we allemaal een in Suriname!

"VCB?!" Uuuhm, ja....

Goed, ik was er verbaasd over en heb een paar keer uitgelegd waarom, niet omdat het moest maar omdat ik het wilde.

Ik ben eerst gaan kijken bij meerdere banken. Bij de Surinaamse Bank ben ik weggerend bij het zien van de drukte. Niet na een keer, meerdere keren!

In principe wilde ik bij de RBC. Maar daar was de dame achter de klantenservice balie zooooooooo onbeschoft!!! En ze werkt er nog steeds... Verder teveel papieren rompslomp!

Hakrinbank, ook teveel papieren rompslomp. 
Beiden wilden allerlei verklaringen waarvan ik dacht "Fuck It, Ik wil mijn geld hier brengen, waarom zo moeilijk?!"

Als laatste ging ik, na een tip van mijn moeder, kijken bij de VCB. Ik werd er vriendelijk geholpen en een kwartier later had ik mijn rekening!
Nog steeds zijn ze er erg vriendelijk. Ze hebben nog niet alle moderne diensten maar dat komt wel. Vind het wel mooi de ontwikkeling mee te maken. Ze bestaan al lang, openden laatst een nieuw filiaal en dat het langzamerhand betekent voor mij dat er geen dingen klakkeloos worden overgenomen!

Wel raar, hoe mensen naar dingen kijken. Ik ga bijvoorbeeld altijd op mijn vrije dag naar Kie's Kippen. Ongeschoren etcetc. En ik koop er altijd vlerken. 
Kan me dus voorstellen dat ze er denken dat ik dat uit armoe doe... Maar ik koop alleen vlerken omdat ik dat het lekkerst vind aan de kip... Net zoals dat ik alleen Douwe Egberts koffie koop.. Of met cola Coca Cola bedoel en niet Pepsi... En zo koos ik een bank omdat ze mij wel een goed gevoel gaf en de rest niet. Je hebt namelijk best vaak te maken met het personeel, en als ze vriendelijk zijn dan doet het bedrijf dat stuk in ieder geval goed...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten